Múltunk, Politikatörténeti Folyóirat

Keresés

BelépésMúltunk Alapítvány

 

Az 1990-ben alapított Múltunk Alapítvány célja, hogy biztosítsa a legújabb kor politikatörténetével foglalkozó negyedéves történeti szakfolyóirat, a Múltunk folyamatos megjelentetését.

Hozzájáruljon a Múltunk feladatkörének betöltéséhez; ahhoz, hogy fórumot adjon a pártok, a magyar és európai baloldali demokratikus társadalmi szervezetek és mozgalmak történelmének, a politikai eseményeknek, folyamatoknak a bemutatására; az e tárgykörben született új kutatási eredményeket közvetítse az olvasóközönség és a történelemoktatás felé.

Az Alapítvány tudományos ösztöndíjakkal, kutatási programok támogatásával, díjak és elismerések alapításával, tanácskozások szervezésével, pályázatok kiírásával szerepel vállal az elmúlt két évszázad és a jelenkor történelmével foglalkozó hazai és nemzetközi tudományos kutatás támogatásában.


Az Alapítvány az 1997. évi CLVI. törvény 26.§ c) pontja 3. alpontja szerint tudományos tevékenységet, kutatást, 4. alpontja alapján ismeretterjesztést, 5. alpontja alapján kulturális tevékenységet mint közhasznú tevékenységet végez, amelyből bárki részesülhet.

Az Alapítvány székhelye: 1054 Budapest, Alkotmány utca 2.

Az Alapítvány kezelését egy öt személyből álló kuratórium végzi, amelynek mindenkori tagja a Múltunk című folyóirat felelős szerkesztője.  

A kuratórium elnöke: Sipos Levente

A kuratórium tagjai: Dr. Nyers Rezső, Egry Gábor, Pritz Pál, Sipos Balázs

 

 

copyright © 2009, Múltunk Szerkesztőség, Minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions