A folyóiratról

 
A Múltunk politikatörténeti folyóirat fő profilja a modern kori magyar és egyetemes történelem, egyúttal nyitott társadalom-, irodalom- és eszmetörténeti jellegű írások irányában is. A negyedévente megjelenő lap rendszeresen tematikus számokkal jelentkezik, ám emellett külön tanulmányokat is közöl és bemutatja, bírálja a hazai és nemzetközi történettudomány friss eredményeit. Célja, hogy új kutatási eredmények gyors közreadásával segítse a történelem oktatását, a történettudomány szakmai követelményeinek eleget téve árnyaltan, hitelesen mutassa be Magyarország és Európa történelmét, valamint fórumot teremtsen a tudományos vitáknak a szakmát foglalkoztató kérdésekben.

Előfizetés:

Legegyszerűbben az itt elérhető internetes ŰRLAP kitöltésével.

Vagy az innen letölthető megrendelőszelvényt kitöltve is elküldheti nekünk a emailcímre.

2024-ben az éves előfizetési díj (4 számra):
– személyes átvétellel a Kiadóban: 4800 Ft (4*1200 Ft)
– postázással: 7560 Ft (4800 Ft + postaköltség: 4*690 Ft = 2760 Ft)

2024-ban egy lapszám ára: 1600 Ft.

Előfizethető, illetve megvásárolható közvetlenül a Napvilág Kiadóban (Budapest, XI. kerület, Villányi út 11–13.) is, továbbá megvásárolható az Írók Boltjában (Budapest, VI. kerület, Andrássy út 45.).

Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Előfizetésben megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban, ,  telefonon a (06 1) 767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.

A Múltunk régebbi számai az interneten is elérhetők:

  1. 1989-től a számok tartalma olvasható az Arcanum Digitális Tudománytárban (előfizetést igényel). Az 1989 és 2004 közötti repertóriumot itt a honlapunkon találja.
     
  2. 2005-től az összes cikket elolvashatja itt a honlapunkon, a Letöltés menüpontban (ingyenes).

(A cikkek PDF formátumban tölthetők le, amelyek megnyitásához az ingyenes Adobe Acrobat Reader szükséges).