A folyóiratról

 
A Múltunk politikatörténeti folyóirat fő profilja a modern kori magyar és egyetemes történelem, egyúttal nyitott társadalom-, irodalom- és eszmetörténeti jellegű írások irányában is. A negyedévente megjelenő lap rendszeresen tematikus számokkal jelentkezik, ám emellett külön tanulmányokat is közöl és bemutatja, bírálja a hazai és nemzetközi történettudomány friss eredményeit. Célja, hogy új kutatási eredmények gyors közreadásával segítse a történelem oktatását, a történettudomány szakmai követelményeinek eleget téve árnyaltan, hitelesen mutassa be Magyarország és Európa történelmét, valamint fórumot teremtsen a tudományos vitáknak a szakmát foglalkoztató kérdésekben.

Előfizethető, illetve megvásárolható közvetlenül a Napvilág Kiadóban (Budapest, V. kerület, Alkotmány u. 2.), továbbá megvásárolható az Írók Boltjában (Budapest, VI. kerület, Andrássy út 45.). Egy lapszám ára: 900 Ft, az éves előfizetési díj: 2400 Ft.

Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Előfizetésben megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban, ,  telefonon a (06 1) 767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.

A Múltunk számai 2005-től az interneten is elérhetők.

A fél évnél régebbi számok (jelenleg: 2019/2. számig) összes cikkét elolvashatja itt a honlapunkon, a Letöltés menüpontban.

(A cikkek PDF formátumban tölthetők le, amelyek megnyitásához az ingyenes Adobe Acrobat Reader szükséges).